Change font size
It is currently Sun Aug 25, 2019 2:10 pm


Post a new topicPost a reply Page 4 of 5   [ 43 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
PostPosted: Sat Feb 23, 2019 11:21 am 

Joined: Thu Sep 04, 2014 9:47 am
Posts: 897
Location: Florida USA
...

I would like to see some sample trackings using this update before I invest the time in buying again, I know what dual did using 2 machines, and I suspect it should be similar results, but since others already have this set up and running, maybe they can post a vid or 2 doing just a range of motions, walking around some, sitting on chair and floor, stuff like that.

I would only use this set up for basic daily motions, nothing extreme, I have PS Eyes for that, but slower daily type motions and a faster tracking speed would be of interest to me, because just 1 Kv2 doesn't cut it and dual machines before was just not optimal.

Hoping someone can post a vid or 2, exported to an external 3D package on a character would be great, but just importing character into iPi is fine too :)

If I do test them again, sure I would post my results in videos and post any issue I may run into using the update, any info. helps for other users to refer to.

Thanks to those that do the same.

...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 23, 2019 1:28 pm 

Joined: Mon Aug 03, 2009 1:34 pm
Posts: 2354
Location: Los Angeles
Snapz wrote:
I would like to see some sample trackings using this update before I invest the time in buying again, I know what dual did using 2 machines, and I suspect it should be similar results...

Oh, I totally agree...if there's any improvement in quality from using dual Kinect 2 sensors, it's because of recent improvements with the tracker, not because both Kinect sensors are on the same computer. I'm more interested in seeing results from using 3 to 4 Kinect 2 sensors. I except the results with more sensors to be more accurate then but probably still not as good as using 6+ PS3 Eye cameras in an optimal environment.

My interest in pursuing better results with depth sensors is because I have a less than optimal environment for video cameras. For me, the depth sensors have always been a more practical solution. I just want it to be a little better. I think 3 sensors will probably solve more occlusion problems but I have a feeling I won't see much difference with 4 sensors.

Quote:
Hoping someone can post a vid or 2, exported to an external 3D package on a character would be great, but just importing character into iPi is fine too :)

I'll try to do that this evening. At the moment, I'm busy recording videos for another animation program, which should warm me up for recording practice videos for Mocap Studio later. :)

_________________
Greenlaw
Artist/Partner - Little Green Dog | Demo Reel (2017) | Demo Reel (2015) | Demo Reel (2013)

Image
Watch a one minute excerpt on Vimeo now!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 26, 2019 12:20 pm 

Joined: Mon Aug 03, 2009 1:34 pm
Posts: 2354
Location: Los Angeles
I see there's a new 4.2.2 release for Recorder. Will try it tonight.

Quote:
- Infinite continuous auto-refreshing of device list on home screen when using libfreenect2 to work with Kinect v2 via UsbDk driver.

I guess this is what I was seeing described above. Thanks for the fix!

Quote:
- Device lost during background evaluation when using libfreenect2 to work with multiple Kinect v2 devices via UsbDk driver.

I ran into that one last week. Will check if this still happens tonight.

As a matter of fact, I'll re-test dual Kinect 2 with this release on the laptop and see if it works better there. (Dual Kinect 2 currently works fine on my desktop.)

_________________
Greenlaw
Artist/Partner - Little Green Dog | Demo Reel (2017) | Demo Reel (2015) | Demo Reel (2013)

Image
Watch a one minute excerpt on Vimeo now!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 04, 2019 6:39 am 

Joined: Thu Sep 20, 2018 8:22 am
Posts: 4
Thanks for all the details of your tests with dual Kinect 2 sensors, Greenlaw. I may be trying this setup out later this week, and it's reassured me that the process is well-documented and seems straightforward. Useful to read comments on additional USB cards, if required, too.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 01, 2019 10:35 am 

Joined: Sun Mar 31, 2019 6:22 am
Posts: 2
Just a quick question here if I may.. Do you need to have 2 usb 3 ports for this to work?

I only have one blue port on my machine..

Is it possible to have 2 kinect V2's on the same machine without the 2 blue ports?

Do I still need 2 blue ports and Windows 10? for it to work?

Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 02, 2019 8:30 am 

Joined: Mon Aug 03, 2009 1:34 pm
Posts: 2354
Location: Los Angeles
Turbones wrote:
Just a quick question here if I may.. Do you need to have 2 usb 3 ports for this to work?

I only have one blue port on my machine..

Is it possible to have 2 kinect V2's on the same machine without the 2 blue ports?

Do I still need 2 blue ports and Windows 10? for it to work?

Thanks

It's not the number of ports you have that matters, it's the number of USB controllers. You should have a separate USB 3 controller card for each Kinect 2 you want to connect to your computer.

For example, if your computer has a USB 3 controller on the motherboard, that will work fine for a single Kinect 2, but you will need to install another USB 3 controller card for each additional Kinect 2 you want to use.

The alternative for Kinect 2 is to use a separate USB 3 capable computer for each device.

The blue port means it's a USB 3 port, which is what you need for each Kinect 2.

Hope this helps.

_________________
Greenlaw
Artist/Partner - Little Green Dog | Demo Reel (2017) | Demo Reel (2015) | Demo Reel (2013)

Image
Watch a one minute excerpt on Vimeo now!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 02, 2019 8:34 am 
iPi Soft

Joined: Wed Jan 11, 2012 6:12 am
Posts: 2133
Location: Moscow, Russia
Yes, each Kinect v2 should be connected to USB 3.0 port. Probably you could use USB 3.0 splitter to get it working but I think you'll get some bandwidth problems in this case.
For the desktop, you can install additional USB 3.0 PCIe card.
Regarding OS, should work on Windows 8+.

In addition to @Greenlaw it's not always a number of USB controllers. We found that some of built-in controllers (for instance, modern Intel in chipsets of 200 series) allow to connect 2 Kinects v2.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 02, 2019 8:39 am 

Joined: Sun Mar 31, 2019 6:22 am
Posts: 2
Thats great information, thanks for confirming.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 03, 2019 6:59 am 

Joined: Mon Aug 03, 2009 1:34 pm
Posts: 2354
Location: Los Angeles
vmaslov wrote:
In addition to @Greenlaw it's not always a number of USB controllers. We found that some of built-in controllers (for instance, modern Intel in chipsets of 200 series) allow to connect 2 Kinects v2.

Oh, I didn't know that! Thanks for correcting my information.

I recently upgraded my workstation with a new motherboard. I have an extra USB 3 card in the box but it never occurred to me that I might be able to plug two Kinect 2 sensors on that box. Will give it a try this weekend and report the result.

_________________
Greenlaw
Artist/Partner - Little Green Dog | Demo Reel (2017) | Demo Reel (2015) | Demo Reel (2013)

Image
Watch a one minute excerpt on Vimeo now!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 25, 2019 11:39 am 

Joined: Sun Feb 25, 2018 3:56 pm
Posts: 1
Just one (two) question(s).
Lets say we already have 2 PC-s with single kinect 2 each. If we purchase 3rd kinect2 and set it up on machine 1, will that combination work? (2 on one plus 1 on slave)
And if that works, do we need pro licence upgrade?
Ty!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 4 of 5   [ 43 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net