Change font size
It is currently Tue Sep 17, 2019 12:46 pm


Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 9 posts ]
Author Message
PostPosted: Wed Dec 11, 2013 10:01 am 

Joined: Thu Feb 23, 2012 7:54 am
Posts: 35
I have looked at the other topic which offered a solution, the suggestion was to download kinect for windows sdk 1.6, it did not work.

I have tried unistalling the drivers several times, still no satisfaction.

I have two xbox kinects.
I have fitted a usb 3.0 on my motherboard.

Originally i try the new version of recorder with KFW 1.8, had the same problem.

I hope there is a solution.
Cheers


Attachments:
control panel.jpg
control panel.jpg [ 286.1 KiB | Viewed 11662 times ]
manager2.jpg
manager2.jpg [ 168.1 KiB | Viewed 11662 times ]
mamager 1.jpg
mamager 1.jpg [ 134.35 KiB | Viewed 11662 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 11, 2013 10:34 am 
iPi Soft

Joined: Wed Jan 11, 2012 6:12 am
Posts: 2142
Location: Moscow, Russia
Have you tried PrimeSense drivers for Kinect? You can download the 64-bit installer here.
Do both Kinects show the same error or only one of them?
Does a single connected Kinect work?
Is the issue related to plugging a Kinect in a specific USB port(s)?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 11, 2013 10:51 am 

Joined: Thu Feb 23, 2012 7:54 am
Posts: 35
Do both Kinects show the same error or only one of them?
Both have shown the same error, not at the same time. When I have changed the ports and started ipi recorder again.

Does a single connected Kinect work?
I will need to try that.

Is the issue related to plugging a Kinect in a specific USB port(s)?
I dont think so, because the error has shown for the usb 2.0 port, and the usb 3.0 port.

So the PrimeSense drivers for Kinect will work on the ver. 2.2.2.27 recorder? I shall try the download.


Attachments:
kinect.jpg
kinect.jpg [ 192.46 KiB | Viewed 11658 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 20, 2013 3:22 am 

Joined: Thu Feb 23, 2012 7:54 am
Posts: 35
The prsvr driver works in the new recorder.
However there are some things that I could not find:
1) With two kinects (Xbox) the recorder only gives me the option of 640x480 res 30 frames, there is no 320x240 res with 60 frames.
2) Is there an option to use claibration as light on two kinects. This really applys to the latest studio, as when i used the light stick to make calibration, the studio did not work - not like the demo video I saw.

Apart from that all is working well.
Happy Xmax to all.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 20, 2013 5:01 am 
iPi Soft

Joined: Wed Jan 11, 2012 6:12 am
Posts: 2142
Location: Moscow, Russia
Kinect does not support 60fps rate, and I think for a reason. PrimeSense Carmine and ASUS Xtion sensors do support 320x240@60fps mode. But it has very poor data quality and a bunch of other issues, so we've disabled it in iPi Recorder.

Calibration using the light marker is supported for dual Kinect configuration starting from iPi Mocap Studio v2.4.1.156. You simply choose the method of calibration when creating a calibration project. For the stable marker detection, its size in the color image should be relatively small, about a couple of dozens of pixels. See this article for details on using the light calibration for Kinects:
http://wiki.ipisoft.com/Dual_Depth_Sensor_Calibration_using_Flashlight


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Sep 29, 2014 12:48 pm 

Joined: Mon Sep 29, 2014 11:26 am
Posts: 3
Looks like I'm having this same problem.

I've tried installing the 64-bit PrimeSense drivers for Kinect. These cause iPi Recorder to see my Kinects audio but no camera (for both cameras). I can uninstall the driver and the camera part of the kinect reappears.

My device manager screenshots (I hope):
https://www.flickr.com/photos/78499171@N06/15394686775/
https://www.flickr.com/photos/78499171@N06/15394696025/

To answer your questions from a few years ago:
Have you tried PrimeSense drivers for Kinect? You can download the 64-bit installer here.
Yes, I mentioned above, that it kills the video part of the kinect. iPi Recorder can not find the camera part of the kinect (but can find the audio) when this driver is installed.

Do both Kinects show the same error or only one of them?
No only one.

Does a single connected Kinect work?
Yes, a single connected Kinect does work.

Is the issue related to plugging a Kinect in a specific USB port(s)?
I've tried a variety of different connections and I'm still getting this error.

Any help would be great!
Thanks in advance,


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Sep 30, 2014 12:59 am 
iPi Soft

Joined: Wed Jan 11, 2012 6:12 am
Posts: 2142
Location: Moscow, Russia
Hi

Had you uninstalled Kinect SDK before trying PrimeSense drivers? If both drivers were installed that might be the cause of 'killing the video part'.

If only one of the sensors shows the error, consider replacing it. Kinect for Windows would be better choice.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 03, 2016 10:42 am 

Joined: Mon Oct 03, 2016 10:35 am
Posts: 1
i have this error too Help this problem appears when a video recording about a minute


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 05, 2016 2:34 am 
iPi Soft

Joined: Wed Jan 11, 2012 6:12 am
Posts: 2142
Location: Moscow, Russia
Maybe your Kinect malfunctions. Have you got a chance to try another one?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 9 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net