Change font size
It is currently Sat Dec 07, 2019 8:13 pm


Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 3 posts ]
Author Message
PostPosted: Thu Jun 11, 2015 6:30 pm 

Joined: Thu Sep 18, 2014 5:40 pm
Posts: 4
Okay so I have a weird problem with Ipi Soft recorder on my laptop. I bought the laptop only to find out that it only has one USB controller. it affects my recordings because the FPS on the Kinects is abysmal.

What's odd is that I can MAKE the Kinects work faster by rendering a recording WHILE recording a new one. It seems amazingly that the more strain I run on my computer (rendering in Ipi Mocap, playing a resource-intensive video game in the background) the better my Kinects run.

So my question is what's causing this, and is it possible to find out the exact cause so I can replicate it every time I record? Currently I have no idea what part of these programs is causing the increase in performance, and as such sometimes only get my Kinects to run at around 27fps which is just under optimal.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 13, 2015 2:16 pm 
iPi Soft

Joined: Wed Jan 11, 2012 6:12 am
Posts: 2158
Location: Moscow, Russia
Weird behavior, indeed.
If your laptop had single USB controller, you would not be able to run 2 Kinects at all.
What is your laptop model? Modern Intel chipsets with built-in USB 3.0/2.0 controller have compatibility issues with 1st generation Kinects described here.
https://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/b8ff7e7b-befe-426c-8eae-192a9aa3fa88/multiple-kinects-on-an-intel-usb-30-controller-are-failing?forum=kinectsdk
You may provide us a log from iPi Recorder (button in top-right corner) which probably contains some clues for the problem.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jun 14, 2015 8:54 am 

Joined: Thu Sep 04, 2014 9:47 am
Posts: 897
Location: Florida USA
...

You are making no sense, it is IMPOSSIBLE to run 2 Kinects V1 or definitely V2 on one USB controller, even with a powered hub, the bandwidth just isn't there.

I would think you are using Kinects for XBox 360?

Please explain further how you're achieving this with dual Kinects, as many on here that use Kinects regularly would like to know I am sure.

I would like to know just for reference.

Also, if you are running Intel on-board graphics, on any laptop I am aware of, your recording/processing f/r - p/s will be deminished and most likely other issues.

Post a screenshot showing you have both connected and appearing in depth mode on-screen would be nice :)

...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 3 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net