Change font size
It is currently Mon Oct 21, 2019 11:20 am


Post a new topicPost a reply Page 1 of 2   [ 15 posts ]
Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Tue Dec 09, 2014 6:29 pm 

Joined: Tue Dec 09, 2014 6:11 pm
Posts: 8
Hi~!
I write articles for the first time here.

Recently, I have a problem.
I have to use the 8 PS eye camera, the system was upgraded.
- (2) Nvidia GTX970.
However, the process speed does not increase.
http://wiki.ipisoft.com/Multiple_GPUs
I tried the method on the page above.
Rather, it seems the fastest single-GPU processing speed.
What is the problem?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 10, 2014 1:39 am 
iPi Soft

Joined: Wed Jan 11, 2012 6:12 am
Posts: 2150
Location: Moscow, Russia
Hi

Have you selected to use both GPUs in Mocap Studio (menu Help > Manage GPU Usage)?
This dialog should show up automatically after changes in graphics system configuration, but maybe you've just skipped it.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 10, 2014 1:43 am 

Joined: Tue Dec 09, 2014 6:11 pm
Posts: 8
vmaslov wrote:
Hi

Have you selected to use both GPUs in Mocap Studio (menu Help > Manage GPU Usage)?
This dialog should show up automatically after changes in graphics system configuration, but maybe you've just skipped it.


Yes, I chose two of the GPU.
However, the process speed is decreased slightly.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 10, 2014 2:17 am 
iPi Soft

Joined: Wed Jan 11, 2012 6:12 am
Posts: 2150
Location: Moscow, Russia
What exact version of Mocap Studio 3 do you use? (Look in Help > About)
If not the latest 3.0.2.171, please update and check again.

What tracking options do you use? (You can attach a screenshot of the 'Tracking' tab with options expanded)
What is the tracking speed for a single GPU with these options?
Do you work immediately at the tracking PC or connect to it via some remote desktop solution?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 10, 2014 4:28 am 

Joined: Tue Dec 09, 2014 6:11 pm
Posts: 8
vmaslov wrote:
What exact version of Mocap Studio 3 do you use? (Look in Help > About)
If not the latest 3.0.2.171, please update and check again.

What tracking options do you use? (You can attach a screenshot of the 'Tracking' tab with options expanded)
What is the tracking speed for a single GPU with these options?
Do you work immediately at the tracking PC or connect to it via some remote desktop solution?


I have latest version.
I attached to a number of image files.

I work immediately at the tracking PC.


Attachments:
Capture my ipiSoft.zip [912.8 KiB]
Downloaded 475 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 10, 2014 6:32 am 
iPi Soft

Joined: Wed Jan 11, 2012 6:12 am
Posts: 2150
Location: Moscow, Russia
Thanks for the screenshots. Though I do not understand text on some of them (Korean?) :)
Please check the load of individual GPUs when tracking with both GPUs selected. This info may be present in NVIDIA control panel. If not, use GPU-Z utility:
http://www.techpowerup.com/gpuz/
Run it and go to the 'Sensors' tab. Look for 'GPU load' value. Use combobox at the bottom to switch between GPUs.


Attachments:
File comment: Monitoring GPU load in GPU-Z
2014-12-10 16_26_54-TechPowerUp GPU-Z 0.8.0.png
2014-12-10 16_26_54-TechPowerUp GPU-Z 0.8.0.png [ 19.55 KiB | Viewed 12929 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 10, 2014 6:35 pm 

Joined: Tue Dec 09, 2014 6:11 pm
Posts: 8
vmaslov wrote:
Thanks for the screenshots. Though I do not understand text on some of them (Korean?) :)
Please check the load of individual GPUs when tracking with both GPUs selected. This info may be present in NVIDIA control panel. If not, use GPU-Z utility:
http://www.techpowerup.com/gpuz/
Run it and go to the 'Sensors' tab. Look for 'GPU load' value. Use combobox at the bottom to switch between GPUs.


I have attached a screen shot. From GPU-z.
And i disable intel Gpu. Because i thought that Intel GPU is interference.
But, that was not.


Attachments:
Gpuz Screenshots.zip [116.92 KiB]
Downloaded 485 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 11, 2014 3:09 am 
iPi Soft

Joined: Wed Jan 11, 2012 6:12 am
Posts: 2150
Location: Moscow, Russia
Thank you very much. It looks like there is a bottleneck in some place which prevents an optimal load of GPU.

Please tell what are the other components of your system: CPU, memory, OS.
Also, provide a screenshot of Task Manager's 'Performance' tab during the tracking.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 14, 2014 9:49 pm 

Joined: Tue Dec 09, 2014 6:11 pm
Posts: 8
vmaslov wrote:
Thank you very much. It looks like there is a bottleneck in some place which prevents an optimal load of GPU.

Please tell what are the other components of your system: CPU, memory, OS.
Also, provide a screenshot of Task Manager's 'Performance' tab during the tracking.


Ok~!
My System
CPU : i7-4790 @3.60GHz
Memory : 8.00GB (DDR3-1600 PC3-12800 4GBx2)
OS : Windows 7 Professional K Service Pack 1 64Bit

And Some ScreenShots.


Attachments:
Task Manager&Resource Monitor.zip [162.32 KiB]
Downloaded 487 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 15, 2014 8:39 am 
iPi Soft

Joined: Wed Jan 11, 2012 6:12 am
Posts: 2150
Location: Moscow, Russia
Thanks! Still nothing that points directly to the problem :(
What's your disk config?
  • How many physical disks
  • What kinds (HDD, SSD)
  • Where is the OS, where are videos

Please also test the following:
  1. Whether performance increases with dual GPU during the calibration. Measure and compare the time of calibration on the same project with single GPU and dual GPU. In case calibration process starts with 'Step 1: Detecting flashlight marker', then measure only 'Step 2: Calibration'.
  2. Whether performance increases with dual GPU during the tracking of less number of cameras (4-6). You can extract the needed number of cameras from existing 8 camera video using the Edit feature of iPi Recorder, and edit a scene file manually to remove cameras accordingly.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 2   [ 15 posts ]
Go to page 1, 2  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net