Change font size
It is currently Wed Oct 23, 2019 9:23 am


Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 7 posts ]
Author Message
PostPosted: Sat Apr 13, 2019 2:15 am 

Joined: Sat Apr 13, 2019 2:14 am
Posts: 4
Is there much of a difference in terms of the quality of the capture when using the newer xbox one kinect vs the old 360 one? What about when you're using 2 of them? I'm just curious which one i should pick up to start acting with. Thanks <3


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Apr 13, 2019 12:05 pm 

Joined: Sat Apr 06, 2019 7:00 pm
Posts: 3
muti-kinect2.0 would be much more better, and can use 4kinect2.0 in one pc,but need three PCIE_usb3.0 and big motherboard ,big lucky to you ,the ipi studio support multi kinect.2.0 in only one pc


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Apr 13, 2019 1:39 pm 

Joined: Mon Aug 03, 2009 1:34 pm
Posts: 2361
Location: Los Angeles
cloud008y wrote:
Is there much of a difference in terms of the quality of the capture when using the newer xbox one kinect vs the old 360 one? What about when you're using 2 of them? I'm just curious which one i should pick up to start acting with. Thanks <3


For quality, the XBox One (a.k.a., Kinect 2) result is less jittery because the data is higher resolution and less noisy.

But the sensor and configuration you go with depends on your hardware capabilities.

For most common computers, it's easier to use multiple XBox 360 Kinect sensors with a single computer. You'll still need a separate USB controller for each sensor though. Also, even though these are USB 2.0 devices, get USB 3.0 for better data bandwidth. If you have tripods or light stands with a screw, you'll probably want to get tripod adapters too.

If you go with Kinect 2, you'll need a fairly powerful computer and multiple controller cards to use more than 1 sensor on a single computer. Note that this feature is experimental at this time.

Otherwise, you need a separate computer for each Kinect 2 sensor and the computers should be networked for best performance. I currently prefer this configuration because it's proven very reliable for multiple Kinect 2 sensors.

Oh, almost forgot: you don't need the tripod adapter for Kinect 2. A screw mount is built-in.

Hope this helps.

_________________
Greenlaw
Artist/Partner - Little Green Dog | Demo Reel (2017) | Demo Reel (2015) | Demo Reel (2013)

Image
Watch a one minute excerpt on Vimeo now!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Apr 13, 2019 4:52 pm 

Joined: Sat Apr 13, 2019 2:14 am
Posts: 4
Awesome, thanks yeah that definitely clears it up. Would a usb 2.0 system be adequate for a kinect v2 or do i really need a usb 3 system?
Does kinect v2 also track head and hand motions? Or do I need a motion controller for those? Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Apr 13, 2019 6:11 pm 

Joined: Mon Aug 03, 2009 1:34 pm
Posts: 2361
Location: Los Angeles
Kinect 2 needs USB 3.0.

You won't get wrist rotations with Kinect data. You'll need to add that manually or use a motion conroller. You can use PS Move or Nintendo Switch JoyCon (experimental.)

Either type of Kinect can record head tracking but you get much more accurate results with a motion controller. The trick is mounting it to your head in a reliable manner. I've used a few different rigs, from hard hat to GoPro strap--what I use now is a bicycle helmet with a piece of foam under the controller and a velcro strap. It works great!

Attachment:
MocapHelmet.jpg
MocapHelmet.jpg [ 86.3 KiB | Viewed 681 times ]

_________________
Greenlaw
Artist/Partner - Little Green Dog | Demo Reel (2017) | Demo Reel (2015) | Demo Reel (2013)

Image
Watch a one minute excerpt on Vimeo now!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jun 23, 2019 7:33 pm 

Joined: Sat Apr 13, 2019 2:14 am
Posts: 4
That's amazing :D. Thank you. Looks like I'll get a setup similar to yours then with the head tracking.
Do you happen to know if you can use a long USB 3.0 extension with the cameras? Say with an active repeater cable. Or maybe some kinda USB over Ethernet thing? My computer is in a seperate room to where I'd be able to get a decent capture area. Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jun 23, 2019 8:40 pm 

Joined: Mon Aug 03, 2009 1:34 pm
Posts: 2361
Location: Los Angeles
My workstation is in another room. Back when I used XBox 360 Kinects, I ran three USB 3 repeater cables directly from that computer to the living room for two Kinect sensors and a BT dongle for the PS Move controllers. I had a laptop in the living room and used the free version of TeamViewer to control the software on the workstation. A single BT dongle is good for several controllers (in my case, three of them.)

Now I use multiple Kinect 2 sensor. For that, I still use the workstation in the computer room but I also run out an ethernet cable for my laptop and tablet computer, and I have the sensors connected directly to each computer. For the PS Move controllers, I use the BT adapter built into the laptop or tablet computer. Since the mobile computers are in the living room near the capture space, it's not necessary to use a dongle on a USB cable.

Hope this helps.

_________________
Greenlaw
Artist/Partner - Little Green Dog | Demo Reel (2017) | Demo Reel (2015) | Demo Reel (2013)

Image
Watch a one minute excerpt on Vimeo now!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 7 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net